Thursday, May 2, 2013

PERANG CAWAN KERTAS!


ASSALAM..JUMAAT MENJENGAH LAGI..SYUKUR DIBERI NAFAS KEHIDUPAN WALAUPUN TAK LARI DARIPADA KESILAPAN SENDIRI..TERIMA KASIH ALLAH S.W.T!
SEMENJAK ASTRO KAKAK DILETAKKAN DI LUAR (RUANG TAMU RUMAH), ASYIK SAHAJA MENONTON TV SEHINGGA LARUT MALAM..HEHE..SALAH SATU CHANNEL KEGEMARAN IALAH FOOD NETWORK ASIA..BEST SEBAB TUNJUK MAKANAN2 YANG SEDAP.HEHE..
ADA SIARAN BERTAJUK 'CUPCAKE WARS'..MENGENAI PERTANDINGAN MEREBUT HADIAH WANG TUNAI USD 10,000 DAN BERPELUANG BAWA KEK CAWAN ITU KE PERHATIAN UMUM..MACAM2 TEMANYA..SUDAH NAIK MUAK SEBENARNYA TENGOK HASIL AIR TANGAN MEREKA, RASANYA TIDAK PAYAH LA JAMU KEK CAWAN LAGI SELEPAS INI..PELBAGAI DEKORASI, INTI SERTA AISING DITUNJUKKAN..ADA PULAK YANG CAMPUR BAHAN ALKOHOL..BIAR BENAR, ENTAH APA RASANYA YE?
BAGI AKU, KEK CAWAN BIASA SAHAJA TANPA SEBARANG AISING ATAU TOPING DI ATAS SUDAH CUKUP ENAK..SEPERTI MUFFIN KENNY ROGERS ITU..TETAPI BUKANLAH IA DINAMAKAN KEK CAWAN KALAU TIDAK ADA DEKORASI..TIADA YANG PELIKNYA SEBAB ADA YANG MINAT DAN SUKA AKAN KEK CAWAN.SELAGI ADA PERMINTAAN, IA TIDAK AKAN PUPUS.HIHI..LAGIPUN TIDAK BERAPA SUKA MAKANAN MANIS SEPERTI INI..BOLEH MENJEMUKAN DAN MEMUDARATKAN KESIHATAN..INGAT ITU YE!
OOH, TIDAK DILUPAKAN MINGGU INI ADALAH HARI MENGUNDI BAGI SELURUH MALAYSIA, SILA TUNAIKAN TANGGUNGJAWAB ANDA SEMUA..UNDI ANDA ADALAH RAHSIA! AJA AJA FIGHTING!
P/S: KITA LIHAT LA SIAPA YANG BAKAL MENERAJU MALAYSIA SELEPAS PRU13 INI

No comments: