Friday, February 25, 2011

ANAK SAUDARA KU LAHIR..

Salam,
Semoga semua dalam keadaan sihat..salam 1Malaysia juga..tarikh keramat 25 Feb. 2011 bersamaan hari Jumaat (22 RabiulAwal 1432H), aku secara rasminya mendapat anak saudara baharu..lelaki jantinanya, nama sudah ada tapi aku belum lagi memastikannya lagi (Mungkin Nor Muhammad Aslan atau Asnan)..lahir dengan berat hanya 2.8 kg, namun ada masalah jantung, berdegup deras atau lama lain mudah mengah..kakak aku itu sememangnya mempunyai sejarah penyakit jantung (jantung berlubang) sejak dilahirkan dahulu tapi telah pun sembuh secara semulajadi apabila meningkat dewasa..apakah mungkin ini diturunkan kepada anak sulungnya? Hanya Allah Yang Maha Mengetahui semua..
Anak saudara baharu ini telah menambah bilangan anak-anak saudara aku kepada 37 orang..mungkin anda yang mengetahuinya berasa amat hairan, ada juga yang kagum..maklumlah aku berasal daripada keluarga yang besar dengan adik beradik seramai 15 orang (aku merupakan anak bongsu)..hanya tinggal 2 orang kakak aku (yang berumur lebih 35 tahun tapi masih bujang) dan aku sahaja yang belum berkahwin..sesiapa yang berkenan untuk kenal kakak (atau aku.hehe..), dipersilakan..janganlah hanya kami berpendidikan tinggi dan berkerjaya bagus, anda lelaki sekalian di luar itu malu atau tidak mahu mengenali..kami pun manusia biasa, yang ada keinginan untuk berkeluarga.
Selamat berhujung minggu buat semua, jangan nakal-nakal tau! Hehe..aku mahu ber'taaaruf' dengan anak saudara baharu minggu ini..(nota: gambarnya akan aku muat turun dalam blog ini sedikit masa nanti)..saranghae!

No comments: